Expositie

Planning/lopende exposities:

Wim Noordam: (foto kunst) 4 september tot 30 oktober 2018 in het stadhuis van Lelystad

o.v.b.

Album met kunstwerken in expositie, klik hier, of klik op Gallery afbeelding.2018


Wim Noordam

Wim Noordam

Expositie van Wim Noordam in het Stadhuis van Lelystad van 4 september tot 30 oktober 2018.

Wim Noordam is grafisch ontwerper en kunstenaar. De basis is gelegd op de Willem de Kooning Academie. Als vormgever is hij breed geïnteresseerd. Hij houdt van netwerken en verbinden. Zijn kracht zit in het maken van originele, creatieve ontwerpen en het maken van grafische kunst. Hierbij maakt hij gebruik van teken- en schildertechnieken en fotobewerkingen. Hij heeft een website met grafische kunst. Waarom? Omdat hij het maken van kunst erg leuk vindt om te doen, om creatief bezig te zijn. De vrijheid om allerlei technieken te combineren. Hij werkt vaak in opdracht voor bedrijven en particulieren. Daarbij laat Wim Noordam op zijn eigen wijze zien wat hem bezighoudt. Alles kan interessant zijn: mensen, dieren, voorwerpen, gedachten, bedrijven, binnen- en buitenland, verleden, heden en toekomst. Kom kijken en laat u inspireren.

Expositie info.

Album met de expositie van Wim Noordam in het Stadhuis Lelystad.

4 september 2018   klik op een foto voor een vergroting


Art en Leen

"Blue"

Keuze uit eigen collectie

zomerexpositie

van 3 juli tot 4 september 2018 in het stadhuis van Lelystad

Ook deze zomer is er weer de jaarlijkse tentoonstelling van schilderijen en grafiek uit de eigen collectie van de Kunstuitleen Flevoland (Art & Leen).

Het motief is blauw. Als één van de primaire kleuren is blauw alom aanwezig in beeldende kunst.

Een compilatie van werken uit onze kunstuitleen waarbij blauw de hoofdrol speelt. Er zijn werken te zien van diverse kunstenaars.

Via Galerie/Kunstuitleen (Kunstuitleen Flevoland Art & Leen) te Lelystad bestaat de mogelijkheid alle getoonde werken te lenen of te kopen.

Album met de expositie van een keuze uit eigen collectie in het Stadhuis Lelystad.

3 juli 2018


Piep van Sante

Piep van Sante

Expositie van Piep van Sante in het Stadhuis van Lelystad van 7 maart tot 1 mei 2018.

DE ABSTRACTE SCHILDERIJEN VAN PIEP VAN SANTE ZIJN EEN INTUÏTIEVE EN FANTASIEVOLLE ONTDEKKINGSTOCHT NAAR HET JUISTE EVENWICHT TUSSEN KLEUR EN VORM. LEVENSLANG HEEL BEWUST KIJKEN EN FOTOGRAFEREN VAN DETAILS EN INDRUKKEN DIE HAAR RAKEN, VERWERKT ZE IN HAAR SCHILDERIJEN.

NAAST HET WERK MET VERF OP DOEK MAAKT PIEP OOK DIGITALE SCHILDERIJEN DIE OP DIVERSE MATERIALEN WORDEN GEDRUKT ZOALS ALUMINIUM, HOUT EN PLEXIGLAS. MET HAAR SCHILDERIJEN HOOPT ZE DE FANTASIE VAN DE TOESCHOUWER TE PRIKKELEN.

Expositie info.

Album met de expositie van Piep van Sante in het Stadhuis Lelystad.

3 maart 2018   klik op een foto voor een vergroting


Kim Heesakkers

Kim Heesakkers

"Hoe langer je naar een prent kijkt en je laat meevoeren, hoe meer je beleeft. En meer...en meer.' "

Kim Heesakkers (1976) is geboren in Eindhoven en later opgegroeid in de bosrijke omgeving van Lieshout. Creativiteit en zelfontplooiing vormden een basis in haar opvoeding.

Tijdens haar opleiding aan het SintLucas te Boxtel groeide haar enthousiasme om door het verbinden van verschillende beelden een nieuw beeld met een eigen verhaal te creëren.

Kim maakt de beelden met behulp van de computer. Door de combinatie van de diverse foto's en andere elementen ontstaan er gecompliceerde beelden.

De kijker wordt uitgenodigd om mee te gaan op een dynamische reis in een wereld van landschappen, culturen en steden.

De expositie loopt van 15 januari tot 26 februari 2018

Expositie info.

Album met de expositie van Kim Heesakkers in het Stadhuis Lelystad.

15 januari 2018   klik op een foto voor een vergroting


2017


Expositie van Erika Visser

Expositie "Kleur verbeeldt Emotie" van Erika Visser in Stadhuis van Lelystad (acryl op doek) van 29 augustus tot 24 oktober 2017.

Erika Visser (1950) is een veelzijdige kunstenaar.

Naast haar werkzaamheden in het onderwijs en de psychologie heeft zij een artistieke praktijk ontwikkeld als dichter, kinderboek schrijver, illustrator en schilder.
Tijdens haar expositie 'Kleur verbeeldt Emotie' in het Stadhuis en de Arthoteek van Lelystad toont zij een selectie van acryl schilderijen van de afgelopen tien jaar. Het zijn werken die opvallen door hun intense kleuren en persoonlijke emoties die haar schilderijen veelal als achtergrond hebben.

Schilderen is voor Erika Visser vooral een gevoelskwestie. Het vertalen van innerlijke emoties in beeld, vorm en kleur. Zelf omschrijft ze haar schilderen als 'een voelend-luisterend proces' om uitdrukking te geven aan de wereld van emoties.
Door gaandeweg de concrete, herkenbare vorm los te laten, is in haar werk de vrijheid ontstaan naar een abstractie waarin emoties als het ware alleen nog in kleur worden gevangen.

De wereld van de kunst van Erika Visser kenmerkt zich als dynamisch, lyrisch en expressief waarbij tijdens het schilderproces leesbare symbolen ontstaan. Schilderen is voor haar een positief avontuur dat evenwel verantwoordelijkheid schept ten aanzien van de mogelijkheid het immateriële zichtbaar te maken. Een schilderij ziet ze daarbij als een fragment van een grotere werkelijkheid, die de deur op een kier zet en nieuwsgierig maakt.

Drie thema's in de expositie sluiten hierop aan:
- Een serie werk dat gebaseerd is op 'Vier Elementen' en 'Vier Jaargetijden'.
- De serie 'Ringen' is gebaseerd op herinneringen, mijmeringen, ervaringen en ontroeringen.
- Het 8-luik 'Emoties in Kleur' zijn menselijke emoties als het ware in kleur gevangen. Hierin geeft Erika op intense en gevoelige wijze uitdrukking aan de wereld van emoties.

De expositie in het Stadhuis en Artotheek laat naast deze series met een sterk persoonlijke karakter ook een aantal landschappelijk georiënteerd schilderijen zien, waarin wat meer formeel schilderkunstige principes aan de orde komen, zoals compositie, ritme en structuur. In haar nieuwste werk is de symboliek van het boomlandschap het onderwerp.

Website van Erika Visser.

Info Feniks.

Info Emoties.

Info Vier Bomen.

Info Vier Elementen.

Stadhuis informatie bij de zuilen: Zuil 1 en Zuil 2 en Zuil 3 en Zuil 4 en Zuil 5 en Zuil 6 en Zuil 7.

Expositie info.

Album met de expositie van Erika Visser in het Stadhuis Lelystad.

29 augustus 2017   klik op een foto voor een vergroting


Expositie van Chris Timmers

Expositie van Chris Timmers in Stadhuis van Lelystad (fotografie) dinsdag 4 juli tot dinsdag 29 augustus 2017.

Chris Timmers (1951) is in 1976 begonnen als klinisch- en technisch fotograaf bij Prof. Dr. B. Smalhout en het Instituut voor Anaesthesiologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht.


Zijn werk hangt op verschillende afdelingen van het ziekenhuis en is ook door de kunstcommissie van het UMC aangeschaft.

Door niet in opdracht werk te maken, kan hij technisch perfectioneren en zijn fantasie ongebreideld de vrije loop laten. Veel werk is ontstaan vanuit individuele ervaringen rondom: verandering en vergankelijkheid, het herkenbare gevoel van anders zijn, maar bovenal de onbevangenheid van het spelen. Het vrije werk valt het beste te omschrijven als zijnde: raadselachtig. "Eén werk kan toeval zijn; het in serie werken geeft mij het gevoel: de ideeënstroom en de techniek te beheersen. Vooral moeilijk is het niet teveel toe te geven aan perfectionisme. Hoe perfecter ik het wil maken, hoe meer het oorspronkelijke verdwijnt. En het is juist dit oorspronkelijke dat in de beeldoverdracht de fantasie van de waarnemer moet prikkelen en kijkplezier kan verschaffen."

Website van Chris Timmers.

Expositie info.

Album met de expositie van Chris Timmers in het Stadhuis Lelystad.

4 juli 2017   klik op een foto voor een vergrotingExpositie van Wilma Marks

Expositie 'Portretten en Abstracten' van Wilma Marks in het Stadhuis van Lelystad van
dinsdag 28 februari tot vrijdag 28 april 2017.

Marks, Leiden (1957) ging naar de Leidse schilder- en tekenacademie Ars Aemula Naturae en daarna naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag om de opleiding tekenen/schilderen/grafiek te volgen. Haar werk heeft vaak abstraherende en grafische elementen. Zij probeert vaak het abstracte en figuratieve samen te brengen tot een geheel.

Inspiratie haalt ze uit verschillende indrukken en beelden om zich heen. Beelden op straat, uit de media, het kan zijn dat er een beeld blijft hangen en dat er van daaruit een schilderij of object ontstaat. Het gedrag en emoties van mensen, de natuur met z'n vele lijnen, vormen en kleuren, of oude vervallen gebouwen met hun prachtige structuur. Verschillende kunstenaars hebben haar geïnspireerd. Met name Picasso, Kees van Dongen, de expressionisten en de abstract-expressionisten. Naast het schilderen maakt Marks ook beelden/objecten.

Expositie info.

Album met de expositie van Wilma Marks in het Stadhuis Lelystad.

28 februari 2017   klik op een foto voor een vergroting


Expositie The Perfect Match IV

Expositie The Perfect Match IV in het Stadhuis van Lelystad met een selectie uit de eigen collectie van Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

Met werken van Marijke van Epen, Else van Luin, P. Zetten, Theo Koster, M. Schilder, J. Hollenberg en Ronald Boonacker.

Art & leen, Kunstuitleen-Flevoland exposeert vanaf heden tot en met februari in het Stadhuis van Lelystad. De titel voor deze expositie is The perfect Match. De schilderijen die te zien zijn geven weer wat de oudste kunstuitleen van Flevoland in haar collectie heeft. Het collectieteam is voortdurend op zoek naar kunstwerken uitgevoerd in de nieuwste technieken. Eén van de kunstenaars is Theo Koster. Deze flamboyante en aimabele kunstenaar is geboren in Lelystad en exposeert over de gehele wereld. Zijn abstract werk heeft een geheel eigen beeldtaal: dat van eenvoudige symbolen, vereenvoudigd tot soms onherkenbare tekens die diepere betekenissen in zich dragen. De zeer toegankelijke uitgebalanceerde schilderijen, meest landschappen met prachtige luchten zijn vrolijk van kleur en een lust voor het oog. Zijn zeefdrukken op handgeschept papier werkt Theo op verschillende manieren af bijvoorbeeld met epoxyhars en heel spannend bevestigd op metaal. Het effect is een extra dimensie en stevigheid. Het is dan ook net alsof je in helder water kijkt en prachtige landschappen ziet. De Kunstuitleen is er dan ook trots op deze werken te verhuren zodat mensen er van kunnen genieten. De expositie in de hal van het Stadhuis van Lelystad is gedurende de openingstijden te bezichtigen.

Album met de expositie van The Perfect Match 4 in het Stadhuis van Lelystad.

13 januari 2017   klik op een foto voor een vergroting


2016


Expositie Eric Dijkstra

Expositie 'Silhouetten' van
Eric Dijkstra in het Stadhuis van Lelystad van
dinsdag 6 september tot donderdag 27 oktober 2016.

Eric Dijkstra woont in Zwolle en is Phonograaf. Eric fotografeert en creëert zijn fotokunst uitsluitend met zijn iPhone. Zijn iPhone als centrum van zijn fotografische creativiteit, als camera én atelier ... . inderdaad, geen vierkante meters atelier, doch slechts enkele vierkante centimeters als atelier.

Kenmerkend aan zijn werk zijn de abstracte silhouetten, verkregen door iPhone-fotografie met trage sluitertijden, uiteindelijk resulterend in unieke eigentijdse kunst geprint op geborsteld aluminium.

Naast online, vertoonde Eric afgelopen jaren zijn werk nationaal en internationaal (o.a. Tucson, Berlijn, Parijs, Milaan, Hamburg, Brussel, Rotterdam, Miami, Rome, Amsterdam) zowel in galeries als op exposities en werd door publiek-/ en vakjury meerdere keren hoog gewaardeerd en/of met een prijs bekroond.

Album met de expositie van Eric Dijkstra in het Stadhuis Lelystad.

Website van Eric Dijkstra.

6 september 2016   klik op een foto voor een vergroting


Expositie John Konijn

Expositie 'Vakantie is waar het hart is' van
John Konijn in het Stadhuis van Lelystad van
dinsdag 5 juli tot dinsdag 30 augustus 2016.

Opnieuw een expositie, georganiseerd door Art & leen in het gemeentehuis van Lelystad. De werken die tot 30 augustus getoond worden, zijn van John Konijn. Deze kunstenaar heeft als grote thema Natuur, want de natuur is geniaal en binnen handbereik wat betreft gelukzaligheid. Eén van zijn uitspraken is: Voel je verrukkelijk, goddelijk ook zonder reden, vakantie is waar je hart is. John Konijn schildert alsof zijn leven er vanaf hangt. En dat is ook zo. Zijn schilderijen gaan over onze bizarre wereld en met deze schilderijen probeert hij het leven enigszins te ordenen en te begrijpen. Sferen te pakken die niet in woorden te vatten zijn. Vrijheid is het ultieme doel en kunst is daarvoor hét middel. De kunstenaar schildert met zowel acryl- als olieverf en wisselt doorzichtige lagen af met dikke verflagen. Vaak veelzeggend en wild, soms heel ingetogen en verfijnd brengt hij de verf aan op het linnen. De zoektocht naar kalmte werkt perfect in zijn manier van werken omdat hij in elk schilderij rustpunten weet te vinden. Het werk van John Konijn is vertegenwoordigd door een aantal galeries en kunstuitlenen door het hele land. In mei was zijn werk te zien in Budapest en in juni op de kunstbeurs in Noord-Brabant. Op de Gooise Academie in Laren geeft hij daarnaast 6 uur les per week.

Voel je verrukkelijk, goddelijk ook zonder reden en kom daarom kijken naar deze prachtige tentoonstelling met als thema vakantie is waar je hart is.

Album met de expositie van John Konijn in het Stadhuis Lelystad.

Website van John Konijn.

Persbericht in de Flevopost.

5 juli 2016   klik op een foto voor een vergroting


Expositie The Perfect Match III

Expositie The Perfect Match III in het Stadhuis van Lelystad met een selectie uit de eigen collectie van Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

Met werken van Monique Nieberg, Fenneke v.d. Elst, A. Werven, Marie-José v.d. Heijden, Selman, Rob de Boer, J. Meeske en Willem de Vries.

Album met de expositie van The Perfect Match 3 in het Stadhuis van Lelystad.

16 maart 2016   klik op een foto voor een vergroting


Expositie BOCOBA

Van 5 februari t/m 11 maart 2016 exposeren drie kunstenaars uit Lelystad van atelier Fordje in de Kunstuitleen Flevoland (Art en Leen) in de Kubus.

Zij presenteren hun boekwerk onder de titel "BOCOBA".
Dit zijn Robert BOsari, COby Schroevers en Peter BAta.

Coby Schroevers exposeert architectonisch gerelateerde keramische objecten. Robert Bosarie toont javaans geinspireerde beeldhouwwerk in brons. Peter Bata laat op maatschappelijke actualiteiten gericht digitale prenten zien.

Album met de expositie van BOCOBA in de Kubus Lelystad
bij Art en Leen (Kunstuitleen Flevoland).

5 februari 2016   klik op de uitnodiging voor een vergrotingExpositie van Joke Ziekenoppasser

De reden waarom Art & leen Kunstuitleen heeft gekozen om een expositie samen te stellen van Joke Ziekenoppasser is: omdat we onder de indruk zijn van haar werk, wat zeer technisch en modern is uitgevoerd. Vooral ook omdat deze vorm van kunst heel erg van deze tijd is.

Joke studeerde in 1974 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Vanaf 2000 sloeg zij een geheel nieuwe weg in: schilderen met foto's. Het is pas in onze huidige tijd, met de moderne technieken, dat deze manier van kunst mogelijk is.

Joke verdiepte zich in de fotografie en de digitale bewerking. Door gebruik te maken van de moderne technieken bewerkt zij de door haar gemaakte foto's met computerprogramma's tot bouwlagen. Zoals een schilder kleuren en vormen over elkaar heen schildert, soms transparant, soms dekkend, zo legt zij de verschillende fotolagen over elkaar heen tot er een kunstwerk ontstaat, dat we herkennen als een landschappelijke ruimte. Joke zoekt naar abstracties, tijdloosheid, stilte, ruimte, naar een andere wereld.

De serie waaraan ze momenteel werkt, heet Mysterious Garden. De werken houden het midden tussen schalen en omheinde, natuurlijke plekken - tuinen. Een tuin is een prettige, eigen plek, waar je jezelf kunt zijn, maar het is ook een visuele metafoor voor het innerlijk. Bij het tweede werk in deze serie heeft Joke foto's gemaakt bij het bedrijf Dayseaday op Urk. Veel foto's van vissen. De foto's en de gesprekken met de werknemers leverden materiaal voor deze mysterieuze tuin.

Ook is er werk te zien uit de Bright and Dark Flower serie, de serie No Name en ander werk.

De expositie Mysterious Garden van Joke Ziekenoppasser is van 13 januari tot 10 maart 2016 in het Stadhuis van Lelystad.

Opening expositie info.

Website van Joke Ziekenoppasser.

13 januari 2016Expositie:

Recente Exposities, Archief Exposities.

2018-06-08 (4688)